Nike i någon USA fond eller globalfond?
Sök:

Nike i någon USA fond eller globalfond?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Sergei Akileus

ställde för sedan frågan: Nike i någon USA fond eller globalfond?

Hej.

Jag undrar om klädmärket Nike finns med i någon USA/Globalfond?

Det finns 3 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Avanza skall tydligen ha en funktion i deras app där man kan se i vilka fonder företaget utgör störst del.

 

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Man kan använda Fondtoppen.se. Fondinnehavsinformationen är uppdated 2020-03-31. Nackdelen är dock att den visar endast fonder som är tillgängliga PPM-systemet.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Nike bör finnas med i de flesta marknadsviktade indexfonderna med inriktning mot USA eller den Globala marknaden då det är ett relativt stort bolag. Om du använder Avanza eller Nordnet så kan du köpa aktien direkt (dock mot courtage) om du verkligen tror att den kommer att överprestera. Dock så skulle jag nog försöka att hålla denna investering i lekhinken.

 

Om du köper en bred och billig Globalfond som Länsförsäkringar Global Indexnära (vilket är att föredra över Avanza Global på grund av den billagare interna beskattningen) som bas och lägger till lite tillväxtmarknad och småbolag så tror jag att det kommer att gå bra givet att du har en läng sparhorisont (plus att du kommer att få en del Nike-aktier genom globalfonden!).

 

Lycka till!

 

/ MVH, Erik Koinberg

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Lite mycket stavfel denna gång. Hoppas att du förstår ändå!

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Erik Koinberg
 2. Vit pil

  Tack för svaren. Det blev fem Nike aktier i en nyskapad KF :)

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Sergei Akileus

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-09-01 klockan 09:30 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.