Nordea 1 - Long Duration US Bd BP SEK som ända långräntefond i RikaTillsammans Portföljen?
Sök:

Nordea 1 – Long Duration US Bd BP SEK som ända långräntefond i RikaTillsammans Portföljen?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av T

ställde för sedan frågan: Nordea 1 – Long Duration US Bd BP SEK som ända långräntefond i RikaTillsammans Portföljen?

Hej,

Varför ersätter man inte ETFerna man har i Rikatillsammansportföljen med ”Nordea 1 – Long duration US Bd BP SEK” istället? Fonden handlas i SEK, över 96% av innehaven har löptider på mellan 20-30 år och snitträntan är 3% per år. Avgiften ligger på ca. 1% men med 3% i snittränta får man igen för inflationen och avgiften samt att den fungerar bra för sitt syfte i denna portfölj, d.v.s. skydd mot deflation.

Kommentarer?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Ganska intressant. Här snackar vi 30 år duration. Skulle vara intressant att få höra mer input om den.

Fonden handlas i SEK men enligt infobladet :

”Fonden är noterad i USD. Investeringar i andelsklassen regleras i SEK.Fluktuationer mellan USD/SEK kan leda till att andelsklassensavkastning i SEK avviker väsentligt från fondens n fondens avkastning i USD”

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Har läst på lite mer om fonden. Den är rätt dyr. Kostar ca. 1% per år och en köpavgift på 3% vid varje ny anskaffning.
  Då väljer jag kanske hellre iShares USD Treasury 20+ yr ETF till en totalavgift på 0,27% per år och courtage i anskaffningsavgift som kostar ca. 50 kronor st.

  2+
  Gravatar ikon för användaren
  T

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-01-31 klockan 01:26 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.