Nordea Förvaltningsplan avgift?
Sök:

Nordea Förvaltningsplan avgift?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Mats

ställde för sedan frågan: Nordea Förvaltningsplan avgift?

Jag kommer inom närmaste året att kunna placera 1 – 2 M kronor. Har varit i kontakt med Nordea som är ”min bank”. Den förvaltningsplan de givit mig är baserad på ett antal fonder där alla har en avgift på 1,5 – 2,2 %. Utöver detta så skriver man även följande under rubriken Ersättning: ”Banken får ersättning för försäkringsförmedlingen genom att banken får en procentuellt beräknad provision på erlagd premie samt en procentuell andel av de förmedlade försäkringarnas nettoöverskott”. Ingen info om hur stor denna procent är! Vad är normalt i storbankens värld? Redan vid de höga avgifter backade jag men sedan vill de alltså ha än mer.

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

Låter som avgift på avgift, inte det bästa för dig även om det är bra för banken. Det är inte ovanligt att de tar sådana här avgifter, det är dock inte att rekommendera. Du lär tjäna bättre om du själv förvaltar dina pengar. Hur lång sikt har du på ditt sparande? Exempel på enkla portföljer du kan använda som mall finns i inlägget jag länkar till.

Mina fondportföljer 2018 | Spara pengar långsiktigt i indexfonder

Lycka till med sparandet och gå inte med på höga avgifter!

Vänligen
Elin

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-02-07 klockan 13:32 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.