Nordea Framtidskapital kupongskatt
Sök:

Nordea Framtidskapital kupongskatt

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av John

ställde för sedan frågan: Nordea Framtidskapital kupongskatt

Fick nyligen höra att den tidigare utländska återbetalningen av 100% av kupongskatten som skedde inom 6 veckor slopats. Någon som också fått det beskedet?

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Är det KF?  Mitt ISK fick utdelningar från två fonder (utd) klass.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Det gäller enskilda utländska aktier i deras KF som heter Framtidskapital. Tydligen har man brutit ett tidigare löfte om 100% återbetalning av källskatten.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Den norska källskatten höjde till 25% 2019. Snabbast återbetalning är de utländska källskatterna som mindre än 15% (automatisk avräkning från SE SKV). Det ser ut de utländska aktierna som överstiger 15% ska vänta. Läser den här artikeln: svart markeras ”Nordea är”:-

  https://www.avanza.se/placera/redaktionellt/2019/10/17/allt-du-behover-veta-om-att-handla-utlandska-aktier.html
  Räkneexempel på den här artikeln är felaktig. Skribent påstår att man behöver ansöka 12% källskatt återbetalning när man har de danska aktierna i depå. Jag hade de danska aktierna i depå året 2018. Jag betalade 30% (27%+3%) två uttag transaktioner. Depå är alltid beskatta 30%.
  Artikeln publicerad 21 okt 2019 och jag vet inte om det danska skattavtal förändras eller skribenten missade att fråga SE SKV.
  Jag tycker att du måste ringa till Nordea och fråga.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  MLT

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Svar sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer, frågor eller svar. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-02-20 klockan 18:01 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.
Kommentarer sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂