Nordea i ISK eller KF
Sök:

Nordea i ISK eller KF

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Erik

ställde för sedan frågan: Nordea i ISK eller KF

Hej,

Har en fundering kring Nordea nu när de blivit finska. Ska man ha Nordea aktier i ISK eller KF? Tänker på källskatten.

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

Eftersom Nordea fortfarande finns i Sverige så kan du fortsätta ha samma typ av kontoform som tidigare.
Källskatten är bara om du har utländska innehav som ger utdelning, har du det så är dom bäst att ha i en KF, annars rekommenderas ett ISK!

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-10-10 klockan 18:05 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.