Nordnet och Lysa
Sök:

Nordnet och Lysa

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Olof

ställde för sedan frågan: Nordnet och Lysa

Hej!

 

Har en 60/40 portfölj på Nordnet och nu har jag startat en 60/40 portfölj på LYSA men kan bara spara 250 kr i vardera pga jag vill betala av ett lån jag har först men vill ändå börja investera lite. Min fråga är är det lönt att dela upp det får ju mer olika fonder?

Har en 90/10 också men bara på LYSA och där sparar jag 500 kr i månaden Har lite lust att starta en enkel 90/10 på nordnet med 2-3 fonder och då också dela upp det på 250 kr tycker det ska bli kul att se hur dom växer eller går ner olika. Ska lägga in mycket mer pengar sen tar väl 2 år att bli av med skulden sen blir det kul.

 

Tacksam för svar

 

 

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Olof!

Du menar att om det är värt att dela upp en del på Lysa och en på Nordnet?

Egentligen spelar det ingen roll, en av portföljerna har tillräckligt bra riskspridning om du följer t.ex ”Nybörjarportföljen”. Det beror mer på om du vill ha en portfölj som du själv kan välja fonder i och fixa med ombalanseringen varje år, eller låta någon annan lösa det åt dig.

Så om du vill ha allt på samma sparande så funkar det utmärkt!

Hoppas jag förstod frågan rätt och strid fick svar på den!

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

  1. Vit pil

    Tack Robin:) tycker det ska bli kul att se hur det går på nordnet VS Lysa med mina portföljer.

    0
    Gravatar ikon för användaren
    Olof Tapper

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-09-09 klockan 17:25 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.