Nordnet offensiv vs att ombalansera nybörjarportföljen själv? plus lite bakgrund
Sök:

Nordnet offensiv vs att ombalansera nybörjarportföljen själv? plus lite bakgrund

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av William

Den här artikeln publicerades 2017-05-12 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

ställde för sedan frågan: Nordnet offensiv vs att ombalansera nybörjarportföljen själv? plus lite bakgrund

Hej!

Vad är din åsikt om Nordnet Offensiv om jag inte själv vill hålla på att ombalansera min nybörjarportfölj? Kort info om den:

Nordnet Offensiv är en fondandelsfond med målsättning att ge en positiv avkastning på lång sikt med hänsyn till fondens risknivå. Fonden investerar över hela världen i andra fonder, huvudsakligen i aktiefonder och i räntefonder. Fonden förvaltas utan aktiva avsteg från normalportföljen som består av 65 procent aktier, 20 procent räntor och 15 procent alternativa tillgångsslag (råvaror och fastigheter).

Förvaltningsavgift: 0,49% (det blir ingen jättesumma för mig om jag räknar med att jag själv slipper oroa mig för att ombalansera portföljen).

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej William,
Om du känner att det är för mycket jobb att balansera om din portfölj så kan du strunta i det, några procent hit eller dit är inte sååååå viktigt. Jag skulle hellre ha en obalanserad portfölj än att betala 0,49% i avgift utan att få någonting för det.

Det är absolut inte en dålig fond, men du kan spara avgiften genom att bara ha ett automatiserat månadsspar istället.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2017-05-12 klockan 04:50 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.