Nowo kreditkort
Sök:

Nowo kreditkort

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av David

ställde för sedan frågan: Nowo kreditkort

Tjena!

Jag följde Jans tips angående Nowo-kortet och måste säga att det är rätt så tillfredställande att komma på att, ja just det. Jag har ju sparat pengar där också, utan att jag tänkt på det. Kör ett dagsspar i nuläget och tanken är väl att bygga upp en bra buffert. Jag har dock börjat fundera på om jag inte skall köra en ISK på nordnet istället och följa typ barnportföljen som jag använder till annat sparande istället. Vad säger ni om det?

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

Inget hindrar dig från att använda både och :)  Med Nowo verkar det funka för dig att ”omedvetet” spara, medan ett sparande i ett ISK på Nordnet blir ett val du gör och kanske har en fast summa som månadsöverföring medan det på Nowo kan variera mellan månader.

Barnportföljen passar fint att spara i om man har en lång tidshorisont, 10+ år, alltså inte buffertsparandet utan något längre fram kan man tänka.

Sparande i Barnportföljen går också att automatisera så du inte behöver tänka på det, utan det kan jobba på egen hand. Om du väl valt ut en portfölj, vilka fonder du ska ha så kan du sätta upp autogiro och sedan låta en viss summa (t.ex. 500kr) föras över till den varje månad utan att du behöver göra något aktivt. Om du sedan dessutom fortsätter använda dig av NOWO så fortsätter även det sparandet ske, antagligen utan att du märker någon skillnad.

Hälsningar
Elin

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Tjena!
  Jag gör redan både och :) Jag har några konton på Nordnet som går på barnportföljen. Men jag förstår din poäng med att inte ha buffertsparet i den portföljen. Börjar nu fundera på ifall Nowo Fund https://www.morningstar.se/Funds/Quicktake/Overview.aspx?perfid=0P000179F3&programid=0000000000 kanske inte är det bästa stället att ha en eventuell buffert i…egentligen kanske den skall ligga på ett sparkonto bara. Vad säger du om det?

  1+
  Gravatar ikon för användaren
  David
 2. Vit pil

  Hallå!

  Aha, då missförstod jag nog frågan :) En buffert skulle jag inte ha på en fond, utan sparkonto är det mest lättillgängliga alternativet om men skulle behöva tillgång till pengarna plötsligt. Kan kännas trist med sparkonto eftersom det ofta inte är någon ränta alls men om du kikar in på Compricer kan du jämföra och hitta ett sparkonto som ger en del ränta iaf. Se till att det har insättningsgaranti bara!
  https://www.compricer.se/sparande/

  Jag själv har min buffert på Avida Finans, just nu har de 0,75% ränta och har som högst senaste året haft 0,90% vilket är mer än inget åtminstone

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Elin Agorelius

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Jag har också använt Nowo och gillar den pedagogiska finten att debiteras extra när jag konsumerar. Därmed är mitt sparande proportionellt mot min konsumption. Däremot tror jag att jag själv kan placera pengarna bättre än deras aktivt förvaltade blandfond. Jag har därför tagit ut alla pengar och sedan fört över den till mitt ISK. Sedan dess har jag inte fortsatt med Nowo av andra skäl men man skulle kunna fortsätta för att man gillar funktionen med Nowo och göra ett uttag på exempelvis halvbårsbasis och placera dem enligt din egen investeringsprofil. Nowo fonden har ingen köp- eller säljavgift och du behöver posta in en signerad blankett för att få ut dina pengar.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-06-17 klockan 18:27 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.