Nowo vs egen överföring?
Sök:

Nowo vs egen överföring?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Sandra

Den här artikeln publicerades 2017-08-22 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

ställde för sedan frågan: Nowo vs egen överföring?

Hej!Är det någon som testat Nowo? Har sett artikeln här om Nowo tidigare och laddade nu mer appen. Det står att jag kan koppla det till valfritt kort. Borde inte detta vara bättre än att betala 300-400 kr per år för deras kort?Vad är skillnaden mellan att ha deras och mitt redan befintliga kort.Att man kan ta ut pengarna när man vill är ju bra. Är dock rädd att detta kommer att ändras. De vill ju att du placerar pengarna i deras fond så länge som möjligt. Så vad röstar ni på, nowo eller att jag själv betalar en % på mina inköp till mitt ISK varje månad?

Det finns 2 svar till denna fråga

Best Answer

svarade på frågan för sedan

Hej Sandra,

Ja, jag har testat Nowo och med risk att få stryk så har jag skrivit om det i årets sammanställning av de bästa kreditkorten.

Svar till @Nestor – det stämmer, men det är inte Nowos fel att det inte finns ISK-alternativ, det beror på att fondbolag enligt lag är förbjudna att öppna ISK åt sina kunder. Det kommer dock ändras 3 januari 2018 och när jag har pratat med Nowo så säger de att det absolut ligger i deras plan att byta till ISK.

Sedan är det ju inget som hindrar att man tar ut pengarna en gång om året (eller hur ofta man vill) och flyttar dem till sitt ”vanliga penionssparande”. Som jag skriver i artikeln – jag tror – att Nowo-kortet hjälper en att öka det totala sparandet.

Hälsningar,
Jan

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Jag och hustrun skaffade NoWo´s app och startade vars ett dagsspar, samt att jag skaffade även skaffade NoWo-kortet. Sen månadssparar vi i Lysa och lite annat.
  Det roliga med NoWo, är att det blir lite tävling över det, oss emellan. När jag har med mig matlåda på jobbet, snabbsparar jag en 50:- osv. Det blir en extra tusenlapp vardera i månaden som vi nog inte annars skulle sparat. Sen är det kul att höra jublet i appen, när man snabbsparat en extra slant :-)

  6+
  Gravatar ikon för användaren
  Jens

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Pengarna som du sparar placeras inte i det skattemässigt gynnade IKS. Ett långsiktigt sparande, typ pensionssparande bör därför absolut INTE ske via Nowo. Det säger de inget om i reklamen….

Resurs Bank som äger Nowo är inte direkt kända för att vara ett lågprisalternativ. Hoppar du på Nowo så var noga med att följa upp att de inte smyghöjer avgifterna för sparandet.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Tack för dina tankar!
  Skatten blir ju viktig när det är ett långsiktigt sparande. Jag är också lite skeptisk till att NOWO under tiden (ca 40 år tills jag går i pension) kommer att ändra och kanske börja med andra avgifter.

  Jag tror jag ska satsa på att göra som någon skrev här på bloggen för något år sedan, mikrospara 2% av det jag spenderat. Betalar allt med en kreditkort så tänkte stämma av där varje månad och göra en fiktiv faktura till mitt ISK på 2% av det.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Alexandra
 2. Vit pil

  Vad som är en fördel skattemässigt kan diskuteras. 1% i skatt varje år på hela kapitalet eller 30% skatt på vinsten efter 30 år. Det är inte alltid givet att ISK är det bästa alternativet för oss med lång sparhorisont.

  3+
  Gravatar ikon för användaren
  Toffe
 3. Vit pil

  Tror att det är ett lätt sätt för bland annat ungdomar att starta upp ett sparande. Inte helt optimalt på alla sätt men ma vinner istället på lätthet. Om man använder koden smart320 får man 50 kr när man registrerar sig.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Tom

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2017-08-22 klockan 10:21 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.