Nu tänkte jag investera 2 miljoner kronor enligt 60/40 portföljen
Sök:

Nu tänkte jag investera 2 miljoner kronor enligt 60/40 portföljen

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Nu kör vi!

ställde för sedan frågan: Nu tänkte jag investera 2 miljoner kronor enligt 60/40 portföljen

Hej,

Nu är jag förbannat trött på att se kronan i fritt fall, inflationen över 2% och en Riksbank som inte har för avsikt att reagera med räntehöjningar mer än att man utlovar att dom kommer ske i framtiden. Under tiden kommer naturligtvis andra centralbanker att höja och kronan försvagas ännu mer.

Jag är arg och besviken på detta så nu kommer jag att reagera efter 10 års uppgång ska jag köpa en jättedyr bostadsrätt och investera precis allt jag har på börsen enligt 60/40 portföljen:

Kommer köpa 100% aktieindexfonder enligt nybörjarportföljen (1,2 miljoner) och 800 000 sätter jag på ett sparkonto som ger mig 0,75% i sparränta. Rätt? När mitt ISK halverats inom ngt år (vilket jag tror då alla mina vänner sagt att jag är den sista spekulanten) så går jag in med ytterligare 800 000 kr så har jag bara förlorat 600 000 kronor.

Jag kommer antagligen att tajma helt fel men samtidigt har jag trott på börsbubbla och bostadsbubbla i så många år nu att det är skit samma. Någon måste väl betala för andra kalasande och då får det bli jag som sparat flitigt och inte unnat mig någonting. Nu ska jag ge bort allt till alla. Så jävla pissirriterad.

Sinnesjukt land vi lever i!

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

👍😀

Ett av de bästa inläggen på ett bra tag. Jag tycker du gör helt rätt och önskar dig genuint lycka till!

/Fredrik

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

  1. Vit pil

    fastigheter i England för uthyrning samt investering är änu bätre ;-)

    0
    Gravatar ikon för användaren
    peter starklund

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-08-13 klockan 11:01 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.