Ny 80+10+10 portfölj på Avanza eller Nordnet
Sök:

Ny 80+10+10 portfölj på Avanza eller Nordnet

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Henrik

ställde för sedan frågan: Ny 80+10+10 portfölj på Avanza eller Nordnet

Då Lysa inte verkar så lysande längre tänkte jag köra igång en ny 80+10+10 portfölj med vecko(!)sparande på Avanza eller Nordet.

Baserat på senaste månadens turbulens och handelsförseningar, vilken av Avanza och Nordnet ska man välja?

Är det fler fonder i Globala barnportföljen 2020 förutom Spiltan Räntefond Sverige man bör byta ut och isåfall till vad?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Henrik!

På vilket sätt är Lysa inte så Lysande längre? Fondroboten gör väl vad den ska?

Både Avanza och Nordnet fungerar bra, Avanza har däremot haft mindre problem senaste tiden om man jämför med Nordnet. Kollar man däremot på just handelsstopp mm så handlar det om inte plattformarna utan då är det specifika fonder, då spelar det ingen roll vilken av dessa plattformar man är på.

Inga andra fonder har någon handelsstopp eller liknande i portföljerna, det är just företagsobligationer som är problemet just nu att dom tydligen inte går att prissätta på ”rätt sätt” enligt Spiltan.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Det är ju naturligtvis för att lysas ombalansering och insättningar/uttag ur hälften av deras fonder är stoppade tillsvidare som gör att det inte fungerar så lysande? Det problemet har man inte på avanza och nordnet för då kan man åtminstone ombalansera alla utom en enskild fond (snarare än hälften av innehavet!) och dessutom så går ju det att välja andra fonder som inte är låsta men det fungerar inte så lysande på just lysa just nu?

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Erik
 2. Vit pil

  Ursäkta, helt missat att deras handel är nere.
  Det va ju inte så ultimat för en fondrobot direkt och kan nog skada bolaget Lysa på längre sikt genom att dom kan tappa lite kunder.

  Däremot så är handeln uppe för spiltan idag igen så då borde Lysas handel också återgå till det normala!

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Robin Wikström

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-03-29 klockan 10:46 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.