Ny fondsparare, är portfölj ok?
Sök:

Ny fondsparare, är portfölj ok?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Birk

ställde för sedan frågan: Ny fondsparare, är portfölj ok?

Hej! Jag har nyligen startat ett månadssparande och tänkte höra åsikter om det :) jag har tänkt att investera i tin teknik A och spiltan aktiefond investmentbolag. 50/50 mellan dessa två. Är jag rätt ute? Personligen tycker jag om de båda två.

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Fonderna är det i sig inget fel på mer än möjligen tin teknik som har hög avgift. Jag skulle nog lägga till en billig global indexfond och lite guld för att sprida riskerna ytterligare. Typ avanza global och xetra gold.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Varför inte Swedbank Robur Ny Teknik A istället för Tin? Den är billigare, och går rätt lika. Jämför sig med samma index med.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-10-08 klockan 10:05 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.