Ny investerare, är det rätt läge?
Sök:

Ny investerare, är det rätt läge?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Romana Cvetkovic

ställde för sedan frågan: Ny investerare, är det rätt läge?

Hej,

Jag och min man har funderat länge och bestämt oss för att spara i fonder istället för att låta pengarna ligga på sparkontot. Vi är helt nya på detta och visst känns det lite skrämmande nu efter börsen fallit. Borde vi satsa på att investera nu eller vänta tills det vänder, när är rätt tajming? Vi vill spara långsiktigt ca 7-10 år. Vilka fonder bör vi i så fall investera i, låg eller högrisk?

Tacksam för råd.

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Investera in 4 delar av kapitalet vid varje  -20%,-30%,-40%-50% eller månadsparar in hela beloppet i börsraset på 1-6 delar, exempelvis 1-6 månader. Det viktigaste är att ha en strategi bestämd och inte försöka tajma marknaden, det är omöjligt! Prickar man rätt med att tajma, så har man bara tur!

Globala barnportföljen skulle jag valt för eran spar horisont. Den är perfekt att starta nu när börsen har rasat, då index går väldigt bra (om inte bäst) uppåt i en uppåtgående marknad efter ett börsras!

Grattis till er som får börja eran spar resa på denna börs nivå!

MVH Tim

 

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-03-13 klockan 09:16 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.