Ny på månadssparande - är det här en bra fondfördelning?
Sök:

Ny på månadssparande – är det här en bra fondfördelning?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Mikael L.

Den här artikeln publicerades 2017-04-13 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

ställde för sedan frågan: Ny på månadssparande – är det här en bra fondfördelning?

Hej! Jag är ny med det här att spara i fonder osv.

Jag har öppnat ett ISK konto hos Avanza och investerat ett summa pengar samt startat en månadssparande på 1500kr i följande fonder utifrån vad jag har läst mig till på först och främst dig och andra sidor på nätet..

  • Länsförsäkringar Global Indexnära: 900kr
  • Spiltan Aktiefond Investmestbolag: 300kr
  • Avanza Zero: 300kr

Tänkte höra om det är en bra spridning?’

 

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Ja, det tycker jag är en hyfsad bra fördelning. Om jag skulle anmärka på något, då skulle jag säga:

  • Du har bara ett tillgångsslag – det vill säga bara aktier och ingen räntefond som skulle kunna vara en krockkudde. Tips på fond är ”Spiltan Räntefond Sverige” som blev årets bästa fond förra året.
  • Avanza Zero hade jag nog bytt ut, utvecklingen i Spiltan-fonden ligger rätt likt. Skulle nog gå på en Asien- eller Tillväxtfond istället. Alternativt en småbolagsfond som t.ex. XACT Småbolag.

Sedan utgår jag också från att tidshorisonten för sparandet ligger på mellan 5 till 10 år.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Svar sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer, frågor eller svar. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2017-04-13 klockan 22:30 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.
Kommentarer sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂