Ny portfölj
Sök:

Ny portfölj

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Anton

ställde för sedan frågan: Ny portfölj

Hej!

Jag är egentligen helt grön på att investera och hela börsmarknaden. Jag är idag 20 år och har jobbat ihop 200 000 kr sammanlagt lite drygt och känner att det är en bättre idé att investera det här än att låta det ligga på sparkontot och ätas av inflationen. Jag ska plugga 5.5 år nu framöver och tänker att jag vill lägga in stora delar av pengarna till en ev. Bostadsrätt till när plugget är färdigt. Hur skulle du gå till väga för ett sparande för mig i detta fall? Har kikat på allt från aktiefonder till indexfonder och investmentbolag, men förstår inte riktigt skillnaden och när man ska investera i vad. Hade verkligen uppskattat lite vägledning i detta!

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Anton!

Tycker att du ska kolla upp ”Nybörjarportföljen”, skulle nog fungera för ditt ändamål!

Finns mycket att lära sig inom området fonder och aktier, för att lära dig mer så är det bara att fortsätta läsa böcker eller gå på utbildningar. Eftersom du är ung så rekommenderar jag dig att gå Unga Aktiesparares utbildning UA-Akademin, en väldigt bra utbildning där du kommer få lära dig det mesta om privatekonomi och finansvärlden, den är såklart gratis att gå!

Kommentera

svarade på frågan för sedan

En bra nybörjarbok är ”Goda råd om fonder, sparande och pensioner” av Pia Nilsson.

En annan vettig bok är ”Så kan alla svenskar bli miljonärer” av Per H Börjesson.

Lycka till
/Kim

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-07-23 klockan 20:07 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.