Ny portfölj
Sök:

Ny portfölj

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Anders

ställde för sedan frågan: Ny portfölj

Hej!

Har startat en ny aktieportfölj jämte tidigare portfölj och månadssparande i fonder. Detta blir med andra ord min 3:e portfölj.
Denna sker även på en ny plattform(Avanza).
Min fundering är hur mycket bör man investera i en aktie för att inte courtage avgiften och andra avgifter skall ”äta” upp för mycket av kakan.
I mitt fondsparande sätter jag av 3000:- i månaden, det optimala för mig är att avsätta 2000:- för aktieköp per månad, men är det för lite pengar att investera?

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Har du mindre än 50 000 hos avanza kan du välja courtageklass ”start” och då betalar du 0 i courtage.

Har du mer kan du välja ”mini” och då betalar du 0,25% och minst 1 krona på svenska börsen. Brytpunkten går alltså vid bara 400 kronor :-)

mvh

Lekonomi

https://lekonomi.blogspot.com/

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Hej Anders!

Om du håller dig till Stockholmsbörsen så betalar du nästan inget courtage alls.
Men minst betalar du 1kr, så du kan köpa en aktie i ett bolag för 1kr om den kostar 400kr eller mindre, sedan börjar det kosta en krona till. Detta är då räknat med Courtageklass Mini, du har även som nämnt ovan en Courtageklass som heter Start, med den handlar du gratis på Stockholmsbörsen.

Så om du skulle köpa aktier på Stockholmsbörsen för 3000kr i månaden i en aktie, skulle det kosta dig ca 8kr.

Så inga problem med den summan!

Däremot om du går ned på mindre listor så kostar det oftast minst 19kr, så håll koll!

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Svar sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer, frågor eller svar. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-01-14 klockan 06:52 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.
Kommentarer sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂