Nya fonden AuAG Silver Bullet?
Sök:

Nya fonden AuAG Silver Bullet?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Urban

ställde för sedan frågan: Nya fonden AuAG Silver Bullet?

Vad tror ni om Eric Strands nystartade fond AuAG Silver Bullet?

Kan den trots den höga risknivån erbjuda en bra diversifiering till en aktie och fondportfölj om korrelationen är låg mot övriga innehav?
Försöker just nu sänka aktierisken med hjälp av hedgefonder då jag tycker det känns svårt att hitta avkastning i rena räntefonder) och är sugen på att ta in Silver Bullet som en del i hedgedelen av portföljen.

Det finns 4 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Jag tycker den är lite dyr och har för hög risk. Tänk på att den innehåller aktier i streamingbolag.

Så klart kan den gå bra ändå…

Har du övervägt de enklare ETFerna alt certifikat/trackers som är billigare och har en tydligare exponering mot just silver i sig.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Jag sparar i fonden via savr.com då sjunker avgiften till 1,02%

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Jonas

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Jag kan tänka mig att ha ”Sveriges mest riskfyllda fond” i trading-delen av min lekportfölj. Om björnen kommer kan det vara bra att skydda sig med några silverkulor och ett krucifix på bröstet.

Huvuddelen av min portfölj vill jag grunda på vetenskap och beprövad erfarenhet, och hedgedelen ska ha låg risk. (De flesta av så kallade hedgefonder har visat sig att inte hålla måttet under dåliga tider.)

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Dagens resultat (från i torsdags) + 9,09 %.

Hyfsat för att vara en fond :)

 

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  +8,87% igår.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Willy

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Efter en snabbtitt idag känns det som att den mest rört sig i samma riktning som börsen, fast mer.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-11-06 klockan 22:40 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.