Nya investerar/sparade 28 år.
Sök:

Nya investerar/sparade 28 år.

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Elias Wikström

ställde för sedan frågan: Nya investerar/sparade 28 år.

Hejsan jag är en kille på 28 år som vill börja lära mig hur man sparar samt investerar mina pengar. Jag har 40 000kr som jag vill köpa rätt aktier, fonder osv. Jag tycker ni är väldigt intressanta och jag har precis börjat lyssna på er.

Och jag har hört lite om räntfonder, obligations fonder och Aktie fonder. Att det ska vara ens ålder,  i procent för ens räntefonder och obligationer som en krockkudd osv. Ja ni hör ju att jag är nybörjare, jag har mailat Ap7 Såfa, och frågat om hjälp att börja investera i dem. Hur ni några tips till mig för hur jag kan börja välja Aktier och fonder. Jag har inte sätt erat Excel document ännu. Vilket ni sa var för de med med kunskap.

 

Tack

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Elias!

”Rätt aktier” är väldigt svårt att hjälpa till om, detta är de svåra med aktier, alla tycker olika och det är alltid en stor risk med enstaka aktier. Därför ska du aldrig ta tips av någon om ett aktieköp, första lektionen i aktiekunskap.

Fonder däremot, där finns det statistik och forskning som kan ge stöd till hur man bör investera för att maximera sin avkastning, Jan är väldigt kunnig på detta område och därför rekommenderar jag att du läser lite artiklar angående olika portföljer. Detta för att lära dig hur du ska investera.

Första jag tycker du ska läsa är ”Fyra-hinkar-strategin”, denna kommer förklara lite hur du kan lägga upp ditt sparande för att inte ”överspara” och behöva ta ifrån ditt långsiktiga sparande vid eventuella händelser i livet.

Sedan tycker jag att du ska läsa om ”Globala Barnportföljen”, detta är en portfölj som är gjort för långsiktigt sparande, minimum 10 år.

Till sist tycker jag du ska läsa om ”Nybörjarportföljen”, denna förklarar ett sparande som passar mellan 4-6 års tidshorisont.

En liten bonus, läs gärna lite om räntefonder för att förstå dessa hur dom funkar, är en bra grund att ha!

Efter att du har läst dessa 3 + den om räntor, så kommer du har mer kött på benen och kanske även lite mera frågor.
Återkom gärna efter det så svarar jag gärna vidare på dina frågor som kommit upp!

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-01-29 klockan 14:51 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.