Nya regler för ETF:er. Hur påverkar det och vad kan man göra?
Sök:

Nya regler för ETF:er. Hur påverkar det och vad kan man göra?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Erik

ställde för sedan frågan: Nya regler för ETF:er. Hur påverkar det och vad kan man göra?

Det kommer nya regler för handel med Amerikanska ETF:er. Vad kan vi som gillar iShare och Vanguard fonder göra? Finns det alternativ?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Jag håller på och kollar upp det. Men det ser inte ljust ut tyvärr. Som det ser ut nu så kommer hela RikaTillsammans-portföljen att mer eller mindre sluta fungera från Sverige. Jag är i kontakt med både Nordnet och Avanza om det. Det är dock inte mycket som de kan göra, då de berörs av MFIID II-lagstiftningen som gäller alla banker i Europa.

Dock verkar både iShares och Vanguard ha några europeiska fonder och dessa bör inte beröras. Men jag vet inte i dagsläget vilka dessa är.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Om det bara handlar om att de måste översätta information borde jag som kund säga att jag accepterar att information bara finns på engelska och att jag tar eget ansvar för min handel.

  Jag förstår om man vill skydda ej insatta sparare genom att ha tillgänglig information. Men för oss som vet vad det handlar om blir det lite löjligt.

  Kanske något med MFIID II som jag missat..

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Erik Wallenborg
 2. Vit pil

  Får kanske ha kvar mina ETF:er i min permanentportfölj tills det är dags att balansera om och sedan gå över till någon vanlig fondfördelning.
  hade dock velat vänta tills nästa börskrasch innan jag viktar om till majoriteten indexfonder.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Erik Wallenborg
 3. Vit pil

  Jag vet inte heller detaljerna, vad jag hört i andra hand är att set gäller dokumentationskrav större än bara översättning.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Jan Bolmeson
 4. Vit pil

  Håller med.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Jan Bolmeson

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2017-12-21 klockan 09:42 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.