Nybörjar- o globalportföljen
Sök:

Nybörjar- o globalportföljen

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Carro

ställde för sedan frågan: Nybörjar- o globalportföljen

Hej Jan och Caroline!

En kanske knasig fråga från en nybörjare. Jag undrar varför dom förenklade portföljerna i artikeln ”ombalansering 2019” är olika i räntedelen.

Nybörjarportföljen med 4 fonder har både långa (20%) och korta (20%)räntefonder medan globala barnportföljen endast har korta räntefonder (10%). Vad beror det på? Är bara nyfiken och vill få bättre koll.

Undrar även om det kommer uppdatering år 2020 på ombalansering och ev fondbyten :)

Tack för det ni gör! God jul // Carro

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Ja, det kommer en uppdatering inom kort. 👍

Det handlar egentligen mest om att jag försöker hålla antalet fonder nere och i en prioriteringsordning så föll det valet så. Det är lägre risk i korta räntefonder än i långa. Så det var den huvudsakliga anledning.

Tack!  🙏
Jan

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Tack för svar! :)

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Carro
 2. Vit pil

  ”Ja, det kommer en uppdatering inom kort.”

  Det ser jag fram emot :)

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Willy

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-12-11 klockan 11:56 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.