Nybörjare
Sök:

Nybörjare

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Joakim

ställde för sedan frågan: Nybörjare

Hej.jag har handlat med aktier med dålig erfarenhet så ställer denna viktiga fråga till er som kan!jag har 300.000 som ska investeras på 15 års tid minst.har läst om länsförsäkringar global och lysa..vad är bäst för mig och under 15 års tid såg jag att avkastningen låg på 18% om året hos länsförsäkringar under en 15 års period..ska jag välja något annat eller sprida det?behöver ha iallafall på 15års snitt på minst 10% är det svårt?snälla hjälp en som endast fattar hur man sätter in pengar..men för en gångs skull vill jag göra en bra affär så lyssnar på er o är väldigt tacksam för svar!tex vad gäller länsförsäkringar global och deras avgift finns det någon bättre spridning och bättre resultat gentemot vad fond avg. kostar tex..mvh Joakim

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Jag skulle sprida riskerna och kopiera tex nybörjarportföljen. Hur stor räntedel beror på din riskapptit. Kanske också någon procent guld, själv har jag ca 20%. Lysa funkar väl fint också, det jag gillar där är enkelheten samt att nybörjare får råd och förslag. Min portfölj är försiktig; 60/20/20% (billiga aktiefonder/guld/räntor) – den gör mig nöjd, speciellt när det är jobbiga tider på börsen.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-12-16 klockan 13:48 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.