Nybörjare köpa aktier lekhinken
Sök:

Nybörjare köpa aktier lekhinken

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Henrik

ställde för sedan frågan: Nybörjare köpa aktier lekhinken

Hej,

 

Har tills nu enbart sparat i fonder men tänkte köpa en del aktier för ”lekhinken”. Har inte gjort det tidigare och är därför lite fundersam på hur det fungerar, använder Avanza.

 

Tänkte köpa en större andel aktier i ett bolag jag tror har framtiden för sig och behålla dem minst 1 år alternativt längre. Hur skall jag tänka kring själva köpförfarandet, skall jag lägga in allt som en enda order eller är det bättre att dela upp det i mindre små ordrar under samma dag/flera dagar?

Fördelar/nackdelar i courtage att köpa allt på en gång/dela upp det?

Tittar man på tidigare handeln av aktien har det varit relativt låg omsättning aktier/dag. Har läst om att man kan ställa in fill and/or kill bl.a men såg inte i appen för Avanza var  man ställde in det, finns det?

De som köpt poster tidigare har mest köpt i mindre poster ser det ut som i statistiken, om man som jag vill köpa lite mer finns det då någon fördel att försöka köpa allt i en stor post prismässigt gentemot säljaren eller är det snarare en nackdel?

Nybörjare som är tacksam för råd.

 

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Henrik!

Om du vill köpa för en större summa via Avanza så kan du kolla in de courtageklasser som finns, med dom så kan du troligtvis sänka kostnaden för ditt köp om du köper allt direkt. Brukar finnas en bra guide på vilka belopp vardera courtageklass är bäst för.

Det finns även ett sätt många använder om man handlar via Stockholmsbörsen, att utnyttja minimicourtaget på 1kr genom att köpa för så mycket som går och fortfarande bara betala 1kr för det köpet, sedan göra detta en massa gånger så ska man kunna spara några kronor i courtage.

Fill or Kill hittar du endast via hemsidan, finns ej i appen.

Hoppas detta hjälpte dig lite!

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-08-02 klockan 16:15 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.