Nybörjare (riktigt nybörjare som inte fattar hur jag ska komma igång )
Sök:

Nybörjare (riktigt nybörjare som inte fattar hur jag ska komma igång )

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Filan

ställde för sedan frågan: Nybörjare (riktigt nybörjare som inte fattar hur jag ska komma igång )

Har läst och försökt komma igång, köpt boken gör ditt barn rikt och läst många artiklar här inne . Men det tar stopp!

Har idag sparande till 3 barn på Hb i kapitalspar 3000:- (växer inte alls mkt).

Har ett Isk spar på 4000 (som vår pension)!

Sparar även i en buffert 5000:- (för hus, resor mm).

har startat ett konto på avanza och Nordnet. Men Längre än så kommer jag inte.

Behöver en riktig guide för en som är riktigt seg och trög som jag, för att komma igång.

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Filan,

Jag hoppas att kunna komma med en sådan under våren.

Det som jag skulle rekommendera är att antingen:

 1. Ta hjälp av Avanzas och Nordnets kundtjänst att sätta ihop ”globala barnportföljen” till barnen genom att köpa i förhållande till de andelarna i den här artikeln ”Ombalansering 2019”. Välj den rekommenderade varianten av globala barnportföljen till barnen och till pensionssparandet (givet att tidshorisonten är 10 år+)
 2. Angående buffert så läs artikeln om ”Fyra hinkarna” och sätt buffertpengarna på ett sparkonto hos Avanza med insättningsgaranti. Deras kundtjänst kan hjälpa dig med det också.

ELLER

 1. Öppna ett konto på LYSA (annonslänk) och ställ in ett sparande där genom att följa deras guide. Effekten blir mer eller mindre den samma enligt ovan.

Sedan skulle jag även rekommendera (trots att jag är part i målet) att gå på workshopen som jag håller. Den är just till för att skapa den tryggheten, lugnet och självförtroendet i att göra det själv och förstå vad som händer:

Lycka till!

Jan

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Tack för svaret.
  Om jag har en stor summa runt 200 000 ska jag sätta in dem också och fördela på fonderna du anger?

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Filan

Kommentera

svarade på frågan för sedan

På Avanza så loggar du in på ditt konto och trycker sedan på ”Sätt in pengar”. Där kan du då välja på en vanlig banköverföring (som du gör från din internetbank) eller direktinsättning som du kan göra med bankid om du har SEB, Nordea, Swedbank, Handelsbanken eller Danske Bank.

När pengarna väl finns på kontot på Avanza så söker du bara upp fonden du vill köpa (”Sök” i övre högra hörnet), trycker på köp och skriver in ett belopp.

Efter en eller några dagar så syns fonden på ditt konto.

mvh

https://lekonomi.blogspot.com/

 

 

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-01-21 klockan 11:12 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.