Nybörjarfonden i depå eller i ISK?
Sök:

Nybörjarfonden i depå eller i ISK?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Martin

ställde för sedan frågan: Nybörjarfonden i depå eller i ISK?

Hej, jag har precis börjat lyssna på er podd och läsa er blogg, mycket intressant. Jag tänkte nu starta Nybörjarportfölj med de 10 fonderna. Skulle ni rekommendera att jag startar den i en ISK eller i en ”vanlig” depå. Min placeringshorisont för detta är ganska lång. Det jag är lite rädd för är att ISK-skattedelen äter upp för stor del av räntefonde-avkastningen.

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Sluta vara rädd. Det kommer bli otroligt krångligt med alla redovisningar och kvittningar av vinster och förluster i deklarationen som du ska ha depå. Kör ISK. Enkelt och begripligt. Jag kommer inte ihåg var brytpunkten gick, men jag har för mig att räntefonden måste ge ca 0,5% i avkastning för att gå +- 0.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Har för mig att Jan har sagt i senaste uträkningen 1.51% :)

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Robin Wikström

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Jag är förvirrad.  Är det man sparar fonder i depå måste man betala 0,4% schablonskatt vid ingången av ett kalenderår+ kapitalvinstskatt 30% (om man har vinst när fonderna säljs)?

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  I en depå betalar man bara 30% vinstskatt och i ett ISK eller KF så betalar du en schablonskatt för varje kvartal du har inne pengarna på kontot.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Robin Wikström

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-03-21 klockan 22:32 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.