Nybörjarportföjen, dagvis investering?
Sök:

Nybörjarportföjen, dagvis investering?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Anders

ställde för sedan frågan: Nybörjarportföjen, dagvis investering?

Hej! Tack för en mycket bra blogg!

Investerar som din nybörjarportfölj.

Du har tidigare tagigt upp det h’r med att investera allt på en gång vs månadsspara. Funderar på vad du anser om dagspara?

Ponera att jag har 100.000 kr att investera i fonder i nybörjarportföljen. Aktiefonderna är de som har störst upp och ner svängningar då räntefonderna nu står still. Hur vore det då att dagspara?

Tex. 6 aktiefonder och investera 100kr dagligen i var och en? då kan jag investera 100 kr i vardera fond i 166 dagar. Skulle detta påverka positivt?

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hejsan!

Gällande att hur ofta man ska investera så finns nog inget direkt vinst i att dagsspara, utan det kräver nog snarare mer tid än vad du får ut av det i slutändan. Månadssparande är ju smart eftersom det är månadsvis pengarna man kan använda kommer in men faktum är att om man har möjlighet att investera en klumpsumma så kan det ofta visa sig mer gynnsamt. Mer ingående om detta kan du läsa här:

Investera allt på en gång eller sprida ut det över tid?

Hälsningar
Elin

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Hej!

Att dela upp investeringarna över en tidsperiod kan man göra för att minska risken, men att hålla på och dutta varje dag ser jag ingen som helst vits med. En gång i kvartalet räcker gott.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

  1. Vit pil

    Nej, att sätta in pengar varje dag för en högst eventuell vinst känns som ”mycket väsen för lite ull”.. Att månadsinsättningar rekommenderas är väl helt enkelt därför att de flesta människor får lön eller pension en gång per månad. Att då ”betala sig själv först” kan då vara en god ide.

    0
    Gravatar ikon för användaren
    Nestor

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2017-12-10 klockan 09:40 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.