Nybörjarportfölj avancerad
Sök:

Nybörjarportfölj avancerad

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Maria

ställde för sedan frågan: Nybörjarportfölj avancerad

Hej! Jag har lite över 200 000 sparat, just nu är alla fonder Nordeafonder med höga avgifter pga. min bankrådgivare har tipsat om dom. Jag undrar, är det en bra idé att istället använda sig av er nybörjarportfölj avancerad? (Ska inte använda pengar på ca 8 år). Är det en fördel att ha så många fonder som det är i den portföljen? Just nu har jag bara 5 Nordeafonder.

 

Tacksam för svar!

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Det går alldeles utmärkt med den rekommenderade versionen med 10 fonder. Jag vet att andra läsare lär rekommendera en ännu enklare portfölj – typ en räntefond och en globalfond. Ett annat alternativ är att använda en fondrobot som Lysa (annonslänk) då kan man verkligen glömma bort pengarna i alla år. 👍

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-03-19 klockan 08:43 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.