Nybörjarportfölj, en eller fördelat på fler?
Sök:

Nybörjarportfölj, en eller fördelat på fler?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Tobbe

Den här artikeln publicerades 2017-08-26 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

ställde för sedan frågan: Nybörjarportfölj, en eller fördelat på fler?

Hej,

Om man ska spara säg 1500 kr/mån via Avanzas fondportföljgenerator, är det mer smart att lägga 1500 kr/mån i en nybörjarportfölj eller dela upp det i kanske tre olika portföljer fördelat i olika risker med 500 kr vardera?

Tack på förhand!

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Spontant skulle jag säga att det inte spelar någon roll. Det kan bli klurigare att se hur hela portföljen mår, samtidigt som en uppdelning visar hur olika grupperingar mår. Jag skulle säga att du väljer själv beroende på hur du vill kunna följa upp.

bättre svar än så kan jag inte ge.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2017-08-26 klockan 12:07 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.