Nybörjarportfölj i Danmark eller Sverige?
Sök:

Nybörjarportfölj i Danmark eller Sverige?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Fredrik

ställde för sedan frågan: Nybörjarportfölj i Danmark eller Sverige?

Hej och tack för en fantastisk poddcast, den har verkligen fått mig att öppna upp ögonen för min ekonomi.

Jag har ett problem. Jag bor i Danmark och kommer förmodligen fortsätta med att göra detta. Därför har jag tänkt att börja investera i en nybörjarportfölj på Nordnet i danmark. Men hur är det med indexfonder og räntefonder i Danmark. Skal jag satsa på de Svenska fonderne som du tipsar om på bloggen? Eller skal jeg försöka leta efter liknande fonder i Danmark?

På förhand tack!

Mvh.
Fredrik

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

En anledning till att man väljer att ha exponering i Sverigefonder när man bor i Sverige är dels för att det är i den svenska kronan man har sina utgifter och så. Spontant tänker jag att du skulle kunna ha motsvarande danska fonder istället för t.ex. 15% sverigefonder om du investerar utifrån Nybörjarportföljen.

Jag vet inte exakt vilket utbud av fonder det finns i Danmark men om du finner billiga indexfonder som handlas i dansk valuta kan det vara skönt för dig så du slipper vara medveten om valutaläget etc.

Jag behärskar inte danska så bra men fann denna hemsida där du kan söka efter danska fonder som passar dig. https://www.fonde.dk/fonde.aspx

Kan även tipsa om bloggen http://zacerol.com/ som drivs av en svensk som bor i Danmark som jag förstått det investerar i båda länderna. Kanske kan hon ge tips på danska fonder.

Lycka till!

Hälsningar
Elin

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

  1. Vit pil

    Tack så jättemycket för ditt svar. Jag ska kolla in hemsidorna så får jag se om jag kan bli klokare på hur jag ska göra.

    1+
    Gravatar ikon för användaren
    Fredrik

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-05-23 klockan 13:34 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.