Nybörjarportfölj I Danmark
Sök:

Nybörjarportfölj I Danmark

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Jim

ställde för sedan frågan: Nybörjarportfölj I Danmark

Hej,

Bor sedan 7 år i Danmark och saknar samma utbud av bloggar, forum och tips som Rikatillsammans ger.
Finns det någon som kan ge några tips på både bloggar och nybörjarportfölj som jag kan investera i från Danmark (använder mig av Nordnet)?

Tack.

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Nybörjarportföljen är en 60/40-portfölj. Lättast är att sätta 60% i den billigaste globala aktieindexfonden du kan hitta (bör följa indexet MSCI World eller MSCI ACWI) och 40% i någon medellång räntefond.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Hej Jim!

Tankesättet hur du ska lägga upp en Nybörjarportfölj hittar du i denna artikeln.
Även vilka fonder du kan ha finns där med, vet inte hur det är, men du kanske kommer åt samma fonder som vi göra via Nordnet?

Men som Emil skriver ovan, så är det enklast att köra på 60% i billigaste globala indexfonden, samt 40% i en lång/medellång räntefond.

Har tyvärr inga tips på någon bloggare från Danmark.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-02-10 klockan 10:31 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.