Nybörjarportfölj som mellanriskhink?
Sök:

Nybörjarportfölj som mellanriskhink?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Malin

ställde för sedan frågan: Nybörjarportfölj som mellanriskhink?

Hej!

 

jag funderar på var jag ska ”förvara” en summa som jag vill ha som ”mellanriskhink”. Har en annan buffert på vanligt sparkonto, så tanken är att kunna låta mellanriskhinken vara, minst 3-5 år men gärna längre.

 

Är det en bra eller dålig idé att placera denna summa i en balanserad nybörjarportfölj? Syftar på fördelningen av tillgångsslag då, kommer inte välja exakt de fonder som ni gett som exempel här på bloggen. Eller borde jag bara ha pengarna på bankkonto med insättningsgaranti?

Mvh

Malin

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Malin!

Nybörjarportföljen passa utmärkt för ditt ändamål, visst, 3 år är lite kort tid men om det skulle handla om upp emot 5 år så tycker jag absolut Nybörjarportföljen passar bra!

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-12-18 klockan 08:07 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.