Nybörjarportfölj, vad tror du?
Sök:

Nybörjarportfölj, vad tror du?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Henric

ställde för sedan frågan: Nybörjarportfölj, vad tror du?

Hej!

Jag har 30 000 kr att investera direkt och därefter 1000-2000 kr i månadssparande och tänkt mig en portfölj enligt nedan:

60% Länsförsäkringar global indexnära
20% Splitan räntefond Sverige
10% Swedbank robur acess Asien
10% SEB Sverige indexfond

Bör jag tänka på något annat sätt?
En annan fördelning?
En lång räntefond istället för Sverigefonden?
En Globalfond till istället för Asien?

Med vänlig hälsning,
Henric

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Portföljsammansättningen i sig ser ok ut tycker jag. Hur lång är din spartid?

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-02-03 klockan 16:52 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.