Nybörjarportfölj, varför köpa om samma aktie?
Sök:

Nybörjarportfölj, varför köpa om samma aktie?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Luis

ställde för sedan frågan: Nybörjarportfölj, varför köpa om samma aktie?

Hej

Jag har börjat spara och valt ut aktiefonder från din nybörjarportfölj med 11 aktiefonder, jag följer även dig på Shareville och undrar varför du säljer och köper samma fonder? Är tanken att man ska sälja när det börjar gå ner för att sedan köpa när det går upp igen?
Kan man köpa och låta det ”ligga” i ett år för att sedan ombalansera?

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Troligtvis ett skattetrick… Sälj en vinst samtidigt som en förlust för att kunna dra av förlusten, sen köp tillbaka fonden eller en liknande.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Troligtvis ett skattetrick… Sälj en vinst samtidigt som en förlust för att kunna dra av förlusten, sen köp tillbaka fonden eller en liknande.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.



Den här artikeln publicerades 2017-12-04 klockan 12:21 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.