Nybörjarportföljen - Årligen minska risken?
Sök:

Nybörjarportföljen – Årligen minska risken?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Johanna

ställde för sedan frågan: Nybörjarportföljen – Årligen minska risken?

Hej,

Jag står i startgroparna att börja investera i nybörjarportföljen. Min tidshorisont är sju år.

Om jag nu planerar att använda mina investerade pengar om exakt sju år, ska jag då successivt (årligen?) ändra fördelningen till mer räntefonder och mindre aktieindexfonder för att minska risken? Eller hur ska jag tänka?

 

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Johanna!

En tumregel som Jan talar om är att ha 10% aktiefonder per antal år man kan avvara på pengarna. Alltså, om det är ett år tills du ska ha pengarna, 10% aktier 90% räntor, om tre år 30% aktier etc. Det kan vara något att utgå från, och då varje år vikta om och minska aktieexponeringen. Du tänker rätt!

Hälsningar
Elin

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-08-28 klockan 08:26 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.