Nybörjarportföljen + Emerging Markets?
Sök:

Nybörjarportföljen + Emerging Markets?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Filip

ställde för sedan frågan: Nybörjarportföljen + Emerging Markets?

 1. Jag har precis börjat investera i fonder igen och har investerat i nybörjarportföjen med 4 fonder + guld då mitt startkapital är rätt lågt. Nu såg jag att Avanza har släppt fonden ”emerging markets” och min fråga är om detta är något jag bör komplettera med, och i så fall med hur många procent?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

10% väl? Ersätt ”Länsförsäkringar Tillväxtmarknad Indexnära” om du vill.

Tänk på att ett sånt byte tar ett par dagar, kanske en vecka totalt? (sälja + köpa).

Tänk på att du kan både förlora/vinna i missad uppgång/nedgång under tiden. Jag vill minnas att konsensus när Avanza Global diskuterades var att det inte är värt att byta för att spara nån tiondelsprocent i avgift.

En bättre strategi är att låta bef fond vara och köpa nytt i den nya billigare fonden.

 

 

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Ursäkta. 5% ska det vara…
  Om du har den förenklade portföljen så har du kanske inte LF fonden redan?

  1+
  Gravatar ikon för användaren
  Kalle2
 2. Vit pil

  Länsförsäkringar Global Index 45%
  Spiltan Aktiefond: 15%
  Spiltan Räntefond: 17,5%
  AMF Räntefond Lång: 17,5%
  Pacific Precious: 5%

  Så ser fördelningen ut! Jag tänkte mest om en satsning på den asiatiska marknaden hade varit gynnsamt som ett komplement, typ dra ned lite på LF med 5%? Kanske är marginell skillnad i och för sig…

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Filip
 3. Vit pil

  Hej Filip!
  Exakt som du tänker kan du göra, dra ned 5% i LF Global och lägg det i Avanza Emerging Markets.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Robin Wikström

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-03-29 klockan 13:02 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.