Nybörjarportföljen, hur gör man?
Sök:

Nybörjarportföljen, hur gör man?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Sofia

Den här artikeln publicerades 2017-07-05 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

ställde för sedan frågan: Nybörjarportföljen, hur gör man?

Hej, jag har äntligen bestämt mig för att börja investera i fonder men har ingen aning om hur det går till rent praktiskt. Jag har läst allt om nybörjarportföljen men får inget svar på hur man gör själva köpen och det fortsätta månaddsparandet.

Jag har startat upp ett ISK-konto på Nordnet och tänkte börja med 10 000:-.
Jag tycker att nybörjarportföljen verkar vara ett bra val för mig.
Hur fördelar jag summan på de olika fonderna och hur gör man sen med månadssparande?
Om jag lägger in ett månadssparande på 2000:- på portföljen fördelas de automatiskt eller måste man köpa varje fond för sig?

Tacksam för enkla svar för en riktig nybörjare.

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

Jag vet inte exakt hur nordnet fungerar med månadsspar men på Avanza så väljer man summan som ska dras via autogiro från. Sitt lönekonto och sedan procentuellt värde till respektive fond utav den summan.

Sen göra köpen automatiskt och man behöver inte lägga mer energi på det 😊

Förutsätter att nordnet har ett liknande upplägg.

 

Ang dina köp utanför månadssparandet så söker du helt enkelt upp den fonden du är intresserad av att köp och sen klickar på ”köp”. Fyll i aktuell köpessumma och bekräfta 😊

Fördela summan likvärdigt mellan dina fonder är min rekommendation.

Lycka till!

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

  1. Vit pil

    Ett komplement till Jimmys kommentar är att använda Nordnets kundtjänst så hjälper de till med den tekniska uppsättningen.

    0
    Gravatar ikon för användaren
    Jan Bolmeson

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2017-07-05 klockan 09:33 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.