Nybörjarportföljen - Kan inte välja vissa av dem hos Nordnet
Sök:

Nybörjarportföljen – Kan inte välja vissa av dem hos Nordnet

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Linnea

ställde för sedan frågan: Nybörjarportföljen – Kan inte välja vissa av dem hos Nordnet

Hej, vissa fonder i Nybörjarportföljen går inte att välja hos Nordnet när jag ska skapa ett ”månadssparande” hos dom. Men om jag söker på dem så ser jag att de finns. Vet någon varför och hur har ni gjort med de som inte går att månadsspara i? Vad har ni bytt ut dom till?

 

Mvh/Linnea

 

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Linnea!

Vilka fonder är det de handlar om som inte fungerar?

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Hej, det verkar som att jag inte har tillstånd att köpa guld i nordnet:

  ETFS Physical Swiss Gold (GZUR)
  ETFS Physical Gold (VZLD)

  Och i Avanza som jag helst vill använda så får jag inga träffar på ”GULD AVA” när jag söker i månadsspar/fonder.

  Hjälp, vad ska jag göra :O

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Linnea
 2. Vit pil

  Hej Linnéa!

  För att köpa ETF:er så måste du göra ett ”prov” för att då tillgång till dessa, ska vara väldigt enkelt att göra på Nordnets hemsida.

  Tyvärr går det inte att månadsspara i GULD AVA, så där får man köpa själv en gång i månaden.

  1+
  Gravatar ikon för användaren
  Robin Wikström

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Jag kunde inte svaren på det provet :( ska jag strunta helt i att köpa guldet och bara köpa alla de andra fonderna som finns i nybörjarportföljen (10st), eller är det viktigt att man köper alla för att det ska bli bra?

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Linnea, Du kan ta en titt på Pacific Precious A och använda den som din guldfond tills vidare. Det är i alla fall ett alternativ.

  Sedan så kan du se över frågorna igen på det där provet. Står det något om vad man får ”fel” på?

  Min åsikt är att det inte är viktigt att köpa alla fonder för att det ska bli bra, man kan mer se alla portföljerna som inspiration och/eller vägledning.

  PS. jag har själv Pacific Precious A fonden, min tanke är att jag har den fram tills Eric Strand gästar RikaTillsammans en gång till för att berättat mer om hans kommande fonder som förhoppningsvis kan bli ett bra alternativ när man ska spara i tex guld.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  William

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-09-28 klockan 12:47 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.