Nybörjarportföljen kontra Rikatillsammansportföljen
Sök:

Nybörjarportföljen kontra Rikatillsammansportföljen

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Musse

ställde för sedan frågan: Nybörjarportföljen kontra Rikatillsammansportföljen

Hej,

Har precis satt igång ”4-hinkar metoden” och tycker det ser riktigt bra ut för att få en stabil ekonomisk grund.

Har dock en fundering gällande detta. Ser på Shareville att ”Rikatillsammans-portföljen” går betydligt mycket bättre än ”Nybörjar-portföljen” och båda dessa hinkar passar in under ”Mellanrisk hinken”.

Min fråga är då: Kan jag starta igång ”Rikatillsammans-portföljen” med ett kapital under 50000kr eller är den portföljen endast rekommenderad till 50000kr+ i sparande?

Tacksam för snabbt svar!

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Musse!

Du kan absolut starta en sådan portfölj med ett kapital på 50 000kr, däremot så kommer det inbringa stora procentuella kostnader för dina köp då dessa tillgångar kostar en större slant att köpa. Detta är därför det rekommenderas att köpa för större belopp.

Så skulle hellre säga att du väntar tills du har en större summa att köpa in dig med för att inte dra på dig för höga kostnader!

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Det är på gränsen, men det går från typ 35 000. Man får minska antalet ETFer till max två per kategori. Sedan får man vid nysparande vara lite strategisk.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Men välj inte portfölj efter hur de gått sista tiden. Om det inte är specifikt egenskapen att klara en sådan här kris som är det viktigaste.
  Men med det sagt gillar jag RT- portföljen och är inte så förtjust i nybörjarportföljen.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  ML

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-03-18 klockan 15:07 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.