Nybörjarportföljen och Pacific precious
Sök:

Nybörjarportföljen och Pacific precious

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Camilla

ställde för sedan frågan: Nybörjarportföljen och Pacific precious

Hej!

I juni skrev ni att ni bytt denna fond Pacific Precious mot Physical swiss gold men på Shareville kan jag se att ni har kvar den?

Om man inte kan köpa P swiss gold på sin bank finns det andra bra guldfonder att investera i?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Min miss. Den kom med i det automatiska månadssparandet. Den är såld nu.

Tyvärr finns det inte så många alternativ vad jag vet. Beklagar.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Tack för svar!

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Camilla Timén
 2. Vit pil

  Jag kan inte köpa alternativet swiss gold på min bank kan Handelsbankens råvarufond vara ett alternativ? Jag kan köpa Pacific men, men

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Camilla
 3. Vit pil

  Hej, H-Bank Råvarufonden är inget riktigt alternativ för en guldfond.

  1) Den är baserad på ett brett råvaraindex (Thompson-Reuters), dvs guld och silver står för bara ca 20% av indexet, som innehåller alla slags råvaror (olje, metaller, vete, kaffe osv.)
  2) Fonden är syntetisk, alltså den äger inga fysiska råvaror utan derivatavtal som följer råvarupriser. Såna intstrument kan vara lite osäkra i riktiga krissituatoner.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Åbokillen

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-08-05 klockan 20:34 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.