Hur ska jag månadsspara? 25 år gammal och 1 000 kr per månad
Sök:

Hur ska jag månadsspara? 25 år gammal och 1 000 kr per månad

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Fredrik

Den här artikeln publicerades 2017-04-19 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

ställde för sedan frågan: Hur ska jag månadsspara? 25 år gammal och 1 000 kr per månad

Hej! Det är så att jag har suttit och fundera på hur man skall placera sina fonder.

Jag är idag 25 år och min tanke är att börja ett sparande på 1 000 kr utan någon buffert. Därefter öka sparandet för se hur min ekonomi klarar av detta. Mitt sparande är såklart tänkt att vara en längre tid (10 år+).

Är nybörjarprofilen som visas som är uppdelad 60/40 en bra rekommendation då?

 • Länsförsäkringar Global Indexnära – 20 %
 • SPP Aktiefond Global – 20 %
 • Spiltan Aktiefond Investmentbolag – 10 %
 • Länsförsäkringar Tillväxtmarknad Indexnära – 10%
 • Spiltan Räntefond Sverige – 20 %
 • Swedbank Robur Penningsmarknadsfond – 10 %
 • AMF Räntefond Lång – 10 %

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Fredrik,
Jag tycker att ditt upplägg är sunt, det gäller bara att hålla ut i 10 år innan du rör pengarna :-). Enklast är ju att starta ett automatiskt månadsspar och sedan göra sitt bästa för att glömma bort det hela!

Du bör dock skaffa en buffert i någon form, alltså en sparbuffert där du kan ta oväntade kostnader från.

Lycka till!

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Jag skulle i likhet med Martins svar gå ett steg längre och avråda från att investera pengar om du inte har en buffert. Börja med att spara en lagom stor buffert, där efter investerar du enligt t.ex. ovan.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Jan Bolmeson

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2017-04-19 klockan 15:36 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.