Nybörjarportföljens innehav
Sök:

Nybörjarportföljens innehav

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Patrik

Den här artikeln publicerades 2017-07-30 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

ställde för sedan frågan: Nybörjarportföljens innehav

Hej!Jag hade tänkt öppna ett ISK och investera enligt din nybörjarportfölj med sju fonder:

  1. Globalfond Länsförsäkringar Global Indexnära 20 %
  2. Globalfond SPP Aktiefond Global 20 %
  3. Sverigefond Spiltan Aktiefond Investmentbolag 10 %
  4. Tillväxt- och Asienfond Länsförsäkringar Tillväxtmarknad Indexnära 10 %
  5. Blandräntefond Spiltan Räntefond Sverige 20 %
  6. Kort räntefond Swedbank Robur Penningmarknadsfond 10 %
  7. Lång räntefond AMF Räntefond Lång 10 %

Du skriver tidigare i ditt inlägg om nybörjarportfölj att man kan variera risken och fördelningen med avseende på sin ålder. Jag är 23 år och undrar om du har ett förslag på hur jag skulle kunna öka aktiedelen från nuvarande 60% till 75% alternativt 70%./Patrik

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Patrik,

Allt beror på tidshorisonten som du kan låta pengarna vara. Om det är 10 år eller mer så kan du öka andelen aktiefonder lite. Men annars är ju 60 / 40 en klassisk portfölj så man behöver egentligen inte mecka med det. Om jag skulle öka så skulle jag nog öka lite i globalfonderna.

Jan

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2017-07-30 klockan 18:41 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.