Nybörjarportföljens risk
Sök:

Nybörjarportföljens risk

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Robert

Den här artikeln publicerades 2017-08-17 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

ställde för sedan frågan: Nybörjarportföljens risk

Hej . Har månad sparat i nybörjare portföljen något år , tycker det funkar väldigt bra . Portföljen börjar bli ganska stor i mina mått mätta men vill helst inte byta till rikatillsammans portföljen pga att jag gillar enkelheten i nybörjar portföljen . Är det dumt att fortsätta samma spår om portföljen en dag skulle bli värd över miljonen ?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej,

Rikatillsammans är en betydligt mer komplex portfölj enligt egna erfarenheter så om du inte vill behöva lägga ner tid på sparandet och vill att det sköter sig själv så rekommenderar jag att du fortsätter med nybörjarportföljen. Om du däremot inte är villig att riskera vad du nu har i din portfölj så skulle jag fundera över vilken risk du är villig att ta och sedan ta ett beslut ut ifrån det. Rikatillsammans portföljen är kanske inte heller det rätta alternativet, vid en nedgång kommer ju även den gå ner, förhoppningsvis inte lika mycket.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2017-08-17 klockan 21:46 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.