Nybörjarportföljens risk • Fråga på RikaTillsammans
Sök:

Nybörjarportföljens risk

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Robert

Robert ställde följande fråga för 10 månader sedan:

Hej . Har månad sparat i nybörjare portföljen något år , tycker det funkar väldigt bra . Portföljen börjar bli ganska stor i mina mått mätta men vill helst inte byta till rikatillsammans portföljen pga att jag gillar enkelheten i nybörjar portföljen . Är det dumt att fortsätta samma spår om portföljen en dag skulle bli värd över miljonen ?

Det finns 1 svar till denna fråga

M svarade på frågan för 10 månader sedan

Hej,

Rikatillsammans är en betydligt mer komplex portfölj enligt egna erfarenheter så om du inte vill behöva lägga ner tid på sparandet och vill att det sköter sig själv så rekommenderar jag att du fortsätter med nybörjarportföljen. Om du däremot inte är villig att riskera vad du nu har i din portfölj så skulle jag fundera över vilken risk du är villig att ta och sedan ta ett beslut ut ifrån det. Rikatillsammans portföljen är kanske inte heller det rätta alternativet, vid en nedgång kommer ju även den gå ner, förhoppningsvis inte lika mycket.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.


Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-) [mc4wp_form id="9993"]