Nybörjarportförljen vilka fonder?
Sök:

Nybörjarportförljen vilka fonder?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Sparande

ställde för sedan frågan: Nybörjarportförljen vilka fonder?

Hej! Jag har lagt undan en del pengar på mitt sparkonto det senaste åren ”en års lön” men man får inget tillbaka där så eftersom dom ändå ligger där o ingen nytta gör så undrar jag om nybörjarfond portföljen är det den jag ska satsa på? För att få lite tillbaka på en 5års period? Mvh

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

Nybörjarportöljen rekommenderas på 4-6 års sikt så skulle kunna passa dig. Vilka specifika fonder som passar i den portföljen kan du läsa lite om här, hur det bör fördelas och vilka fonder Jan själv har valt till sin portfölj på denna sikt.

Nybörjarportföljen | En klassisk balanserad fondportfölj

Ett exempel på en nybörjarportfölj med 7 olika fonder är denna:

1.
Globalfond
Länsförsäkringar Global Indexnära
20 %

2.
Globalfond
SPP Aktiefond Global
20 %

3.
Sverigefond
Spiltan Aktiefond Investmentbolag ny fond
10 %

4.
Tillväxt- och
Asienfond
Länsförsäkringar Tillväxtmarknad Indexnära ny fond
10 %

5.
Kort räntefond
Spiltan Räntefond Sverige
20 %

6.
Lång räntefond
Öhman Realobligationsfond ny fond
10 %

7.
Lång räntefond
AMF Räntefond Lång
10 %

Hälsningar
Elin

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-05-27 klockan 23:20 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.