Nybörjarstart och handelskrig mot Kina
Sök:

Nybörjarstart och handelskrig mot Kina

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Lina

ställde för sedan frågan: Nybörjarstart och handelskrig mot Kina

Hej!
Jag är 16 år gammal och skulle nu vilja sätta igång med mitt sparande. Jag läste ditt inlägg om de bästa fonderna 2018. Läste att du bl.a. tipsade om globala fonder och nybörjarfonden. Var kan jag köpa dessa fonder och på vilket sett tycker du jag ska inverstera mina pengar? Jag vill spara mina pengar för ganska lång sikt i framtiden, så som lägenhet, utbildning etc. Är det osmart att inverstera i globala fonder nu när Donald Trump pratar om handelskrig med Kina?
Kanske lite otydliga frågor men jag är tacksam för lite vägledning för de första inverstringarna som nybörjare.

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Bara ett exempel på hur du kan göra: Spara som i Globala barnportföljen eller Nybörjarportföljen (eller något mittemellan) i ett ISK på Nordnet eller Avanza. Men istället för att sätta de korta räntorna på ISK så sparar du istället pengarna på ett sparkonto, eftersom avkastningen på räntorna är lägre än skatten på ISK.
När du börjar närma dig ett uttag kan du minska risken i portföljen genom att ha större andel i kontanter eller räntor.

Skulle det vara osmart att köpa globala fonder nu skulle priset sjunka på direkten tills det nått det pris där det inte är osmart att köpa längre. Det enda sättet man kan veta om det är osmart att köpa nu är om du vet någon ingen annan vet.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-03-29 klockan 18:36 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.