nyemmission
Sök:

nyemmission

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Jan Ågren

ställde för sedan frågan: nyemmission

Jag har saab aktier på ett ISK konto. Boeing och Saab har nu vunnit en order från USA angående nya militära skolflygplan Kan man förvänta sig att de går ut till befintliga aktieägare och erbjuder köp av nya aktier en så kallad nyemission för att finansiera det hela.

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Är troligare att de tar lån. Ordern är en tillgång i balansräkningen och kan användas som säkerhet för ökade skulder. Saab har till exempel redan ett program för upplåning av 10 miljarder SEK på medellång sikt, något de skrev lite om nyligen på sin sida för investor relations:

https://saabgroup.com/media/news-press/news/2018-09/saab-ab-publ-announces-a-tender-offer-in-respect-of-certain-outstanding-medium-term-notes-and-a-potential-new-issue-of-medium-term-notes/

Inne på den portalen kan vi även se att Saab har en orderbacklog på ca 100 miljarder SEK. Boeings kontrakt med USAs försvarsmakt är på en tiondel av det. Saabs kontrakt med Boeing blir såklart ännu mindre. Även om det är ett stort och viktigt kontrakt så är det alltså bara en liten del av Saabs inkomstmöjligheter.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.


Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.