NYSparare
Sök:

NYSparare

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Lena

ställde för sedan frågan: NYSparare

Hej 5000kr i månaden seb Sverige index ,Spiltan investment bolag ,Länsförsäkringar global index och Länsförsäkringar tillväxt hur tycker ni jag ska fördela procenten och räcker dessa el ska jag lägga till någon ? Detta är långsiktigt sparande 10år + .Sparandet kanske däremot måste halveras om det händer något längre fram med bostad ovs mvh Lena

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Ta bara detta som ett förslag och inte som en absolut sanning men såhär hade jag delat upp de fonderna du nämner.

10% Länsförsäkringar tillväxt

15% Spiltan investment bolag

15% seb Sverige index

60% Länsförsäkringar global index eller Avanza global

 

Om du ska köra 100% aktiefonder så bör du redan nu förbereda dig mentalt på röda siffror som eventuellt kan ligga kvar en tid framöver, borde dock hinna vända på 10 år. Men kan vara svårt att inte försöka ”rädda” pengarna precis när man börjar spara genom att hela tiden byta fonder och mixtra med portföljen.

Som ny sparare utan någon stor summa att börja med får man försöka se röda siffror som rabatter som ger fler ägarandelar för samma summa pengar.

När summan på kontot börjar bli större kan det vara en bra ide att införa lite räntefonder eller liknande för nattsömnens skull.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-11-07 klockan 07:26 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.