nystart 2019
Sök:

nystart 2019

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Thomas Zetterberg

ställde för sedan frågan: nystart 2019

Jag har inte börjat att spara/investera i aktier ännu och undrar om det är klokt att börja i dessa ovissa dagar? Vad ska jag fokusera på (räntefonder, indexfonder etc).

mvh

Thomas

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Thomas!

Det är alltid en bra tid att börja spara!

Om du skulle börja månadsspara nu och det skulle fortsätta gå ned, så skulle du då snitta in dig till en kurs som sedan vid en uppgång snabbt skulle stå på plus igen.

Vad du ska spara i är däremot upp till din tidshorisont!
En måttstock som jag tycker är bra är att du har 10% i aktier för varje år du kan avvara pengarna, så är det 5 år du kan avvara pengarna så är det 50% aktier du ska ha, sedan ombalansera varje år med 10%.

Men börja läs lite artiklar om hur du ska börja spara, hitta din egen strategi som du känner dig bekväm med.

Börja här:

Tjäna pengar, spara pengar och bli rik | Tips som faktiskt fungerar

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-12-31 klockan 10:01 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.