Obalansering,
Sök:

Obalansering,

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Lisa

ställde för sedan frågan: Obalansering,

Hej!

Skulle verkligen uppskatta hjälp med ombalansering och hur jag ska tänka. Har ett upplägg med fördelning enligt 4 hink strategin. Har inte så mycket pengar totalt. Men enligt:

Buffert : 65 000 kr:

Mellanriskhink: 20 000 kr+(1800 000 kr bundet i lägenhet efter skuld är borträknade)

Passiva hinken: 170 000 kr (130 00 är öronmärkta barnen)

Månadsspar : 2000 kr/månad till buffert/resmål. 800 kr/månad per barn i passiva hinken . Samt till  mig passiva hinken ca 2-3000 kr.

Jag bor ensamt med delad vårdnad om barnen. Har 55 % belåningsgrad på lägenhet och är 41 år gammal.

Hur anser ni att jag ska placera m pengarna för att få en bättre fördelning när jag ombalancerar mellan hinkarna?

Hur ska jag lägga upp sparandet?

Stort tack på förhand/ Lisa

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Investera i lysa (fondrobot) hade jag gjort ifall jag vart du.

Lägg bufferten på ett 80/20 konto oftast är sparhorisonten 0-3 år.

Mellanriskhinken på ett 60/40 konto

Passiva hinken på ett 100/0 aktier.

Har själv 100% aktier på lysa med en sparhorisont över 10 år. Samt en 20/80 räntefond på kort sikt. Roboten sköter sig själv och du slipper plocka global fonder höger vänster etc.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

  1. Vit pil

    Buffert på ett 20/80 konto sorry.

    1+
    Gravatar ikon för användaren
    Marre

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Hej Lisa!

Tycker din fördelning ser bra ut, visst jag hade haft mer pengar i mellanrisken eftersom jag inte räknar med bostaden i just mellanrisken, men Jan och många andra gör det!
Ser inget konstigt, kör på!

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Svar sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer, frågor eller svar. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-01-25 klockan 19:03 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.
Kommentarer sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂