Obligation xpecunia
Sök:

Obligation xpecunia

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Birgitta

ställde för sedan frågan: Obligation xpecunia

Hej!Xpecunia emitterar obligationer om 14 MSEK med teckningsposter om 10.000 SEK. Investerare som tecknar i obligationserbjudandet får förtur till att lämna teckningsförbindelser i Xpecunias IPO.Teckna obligationer i Xpecunia innan 20/2 2020. Läs mer på https://t.co/1cmIooWaj1 https://t.co/mYhLXCuOmXVad tror du om detta? Är det för hög risk?Är lite sugen att teckna en post.HälsningarBirgitta

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Den riskfria räntan är idag cirka 1 procent. Här erbjuds du 10 (!) procents ränta i ett företag som sysslar med kryptovaluta.

Givetvis är risken gigantisk. Kryptovalutor kan svänga enormt både uppåt och nedåt. I ditt fall kan du förlora dina pengar. Går det bra däremot är din utdelning maximerad till 10 procent.

Personligen skulle jag aldrig satsa några pengar under de här premisserna. Men visst,har du tur så blir ju avkastningen bra.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Om man läser materialet så framgår det att bolagets verksamhet går ut på att ”utvinna” bitcoins som sedan växlas (säljs) direkt till vanliga pengar, dvs. ingen spekulation i kryptomarknaden. Energin för att driva riggarna kommer från egenproducerad solel. Jag tycker det är en smart affärsidé där man tjänar pengar på ”ingenting” (digitala valutor) med ”ingenting” (solen) som drivkraft. Finns även någon form av säkerhetsmassa bakom lånet som bolaget ställer ut.

  Riskerna skulle jag säga är: regulatoriska (om staten förbjuder handel med digitala valutor), dålig prisutveckling i digitala valutor (fast då kan man sälja solenergi om det vore mer lönsamt), att man inte kan producera tillräckligt med solel för att hålla lönsamheten, samt att någon som lämnar säkerhet konkar.

  Sedan kan man ställa sig frågande till om det är värt att satsa en post (10K) när årliga avkastningen är 1.000 SEK… Då hade jag nog hellre lagt pengarna i aktier – men pengar är alltid pengar!

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Magnus
 2. Vit pil

  Tänk att det går att utvinna pengar ur ingenting. Låt oss alla göra detta och bli miljardärer…..

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Nestor
 3. Vit pil

  Nya tider :)

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Magnus

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-02-08 klockan 15:15 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.