Obligationskorg via private banking
Sök:

Obligationskorg via private banking

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Richard Hallgren

ställde för sedan frågan: Obligationskorg via private banking

Hej,

Har flera gånger sett olika varianter av obligationsbaserade produkter som presteras via private banking. Detta kan t ex vara lån från 1 000 större stabila företag i Europa. Ofta är ju dessa produkter ganska komplicerade där man beskriver hur många lånetagare som skall ställa in sina betalningar för att man skall tappa avkastning, men där det också ingår olika varianter av försäkringar mot detta etc etc. Givetvis är dessa produkter förenade med en ordentlig kostnad ;)

Förstår att dessa produkter kan skilja sig ordentligt sinsemellan – men min generella fråga är hur ni ser på denna typ av produkter? Skall man bara kategoriskt styra undan dem? Eller finns det varianter här som ni har upplevt som verkar bra och där man faktiskt skulle kunna få en någorlunda trygg avkastning, och som skulle funka som ett komplement till indexfonder i ett sparande.

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Tja, produkterna är i alla fall lönsamma för banken. Vad det handlar om är att i stället för ränta på din placering får du vara med på någon form av lotteri. Om vissa kriterier uppfylls får du utdelning. Om de inte uppfylls får du ingen utdelning. Ofta får du dessutom betala en avgift för att vara med.

På den tiden ränteläget var högt, kunde man undantagsvis hitta ett och annat guldkorn bland de strukturerade produkterna. Numera skulle jag aldrig komma på tanken att teckna något sådant.

Mitt spelbehov tillfredställer jag genom att gå på travet vart tredje år och satsa ett par hundralappar där.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-08-22 klockan 10:57 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.