Off topic Årskort vs månadskort
Sök:

Off topic Årskort vs månadskort

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Lantis

ställde för sedan frågan: Off topic Årskort vs månadskort

Hej

Väldigt offtopic men behöver synpunkter och tankar. Bor i Stockholm och bor så att jag behöver ha SL-kort och pendla till jobbet. Vid årsskiftet ska de återigen höja priserna och det här året faller det sig så att mitt nuvarande kort tar slut strax innan nyår. Funderar på att köpa årskortet då det sett över 12 månader skulle bli 1850 kr billigare med tanke på att jag då köper innan prishöjningen.

Men 9310 känns som en ganska stor utgift. Sannoliheten att jag skulle flytta eller byta jobb under nästa år ser jag som väldigt liten.

Hur brukar ni andra kommunalpendlare göra? Önskar att jag kunde cykla istället men har för långt och bökigt till jobbet den vägen.

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Jag kör alltid på årskort, då det som du säger blir billigare totalt sätt. Alternativt är att investera pengarna och sedan månadsvis ta ut och köpa månadskort. Räknade på det och en avkastning på 10 % ger 510 kr, långt under de 1850 kr du sparar.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-12-04 klockan 09:48 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.